Thursday, February 18, 2016

Review: EZ Sliwhide


Apakah EZ Sliwhide?

Produk EZ Sliwhide merupakan suppliment yang diformulasikan untuk menurunkan badan & mencapai berat badan yang ideal, mencerahkan kulit dan menyahkan toksin dalam badan (Slimming - Whitening - Detox).

EZ Sliwhide dalam bentuk serbuk yang berperisa buah markisa (passion fruit), memudahkan pengguna ambil segera tanpa bancuh, tanpa air, hanya tuang bawah lidah sedikit demi sedikit dan kemam perlahan-lahan. Tekstur serbuk yang halus memudahkan ianya larut dengan air liur.

Kandungan bahan formulasi EZ Sliwhide ialah Garcinia Cambogia, Pure Astaxanthin, Pure Pearl Powder, Vitamin C&E, Collagen, Dandelon, Arabic Gum, Green Tea, Extract Sakura.


Cara Pengambilan EZ Sliwhide:

1 sachet sehari
2 sachet sehari - untuk kesan yang berganda

*koyak, tuang atas lidah & terus kemam.


Perhatian:

  1. EZ Sliwhide tidak sesuai untuk wanita mengandung. 
  2. Elakkan minuman berkafin seperti teh & kopi serta minuman bikarbonat dan ais untuk kesan terbaik sepanjang pengambilan. 
  3. Minum air masak secukupnya mengikut kesesuaian badan anda untuk kesan yang lebih cepat 

Kelebihan EZ Sliwhide:

  1. Untuk body slimming, fair skin whitening, body detox
  2. Merupakan anti pengoksidaan yang kuat 
  3. Kaya dengan vitamin C&E dan mineral 
  4. Menurunkan berat badan 
  5. Membekalkan tenaga & mengurangkan rasa lapar 
  6. Mendapat berat badan yang ideal 
  7. Membentuk badan yang ideal 
  8. Mencairkan lemak 
  9. Mengurangkan pembentukan lemak dalam badan 
  10. Merangsang metabolisma badan 
  11. Membakar kalori dengan cepat 
  12. Membantu masalah perut buncit 
  13. Membuang angin dalam badan 
  14. Membuang toksin 
  15. Badan akan terasa ringan 
  16. Mencantikkan kulit
  17. Senang dibawa ke mana-mana 
  18. Tidak perlu bancuh 
  19. Koyak sachet, tuang atas lidah & terus kemam. 
  20. Tekstur serbuk yang halus memudahkan ianya larut dengan air liur 
  21. Passion Fruit Flavor - rasa masam-masam manis & tidak meloyakan. 
  22. Boleh diambil LELAKI & WANITA 

Pembungkusan

1 Jar - 20 Sachet (1sachet - 5g)


Harga

RM 80 semenanjung
RM 85 sabah & sarawak



Thursday, March 19, 2015

Hotel Sentral Seaview, Penang

Jangan pandang pada luaran!


Hotel Sentral Seaview, Penang yang dulunya dikenali sebagai Naza Talyya bukanlah sebuah hotel murahan. Dengan menawarkan kolam renang yang sederhana untuk dewasa dan kanak-kanak serta pantai yang indah ...maka di sinilah pilihan terbaik pada harga PALING MURAH berbanding lain-lain hotel yang mempunyai pantai di sekitar Tanjung Bungah dan Batu Ferringhi.



Bilik dan katil selesa, ada balkoni mengadap separuh laut, separuh bandar.
Untuk bilik Seaview boleh up sikit bajet anda ye. Murah je.

Sarapan sedap dan memadai. Pilihan tak sebanyak Hotel Bayview Beach Resort Penang atau Hotel Hydro Penang (sedang renovasi) tetapi sudah memadai dengan selera kami.

Kalau ke Penang, inginkan hotel dengan pantai dan kolam renang yang MURAH...pertimbangkan Hotel Sentral Seaview, Penang.


Do It Now or...NEVER!

Agak lama tidak berblogging. Berkongsi pengalaman hidup dan petua.
Sangat lama. Genap 5 bulan!
Kalau blog tersohor tetap dahsyat jugak bergerak traffiknya.
Maka dari mengandung anak ke-3 sampai dah habis pantang ni.
Akhirnya KasihSalina dot com telah dimamah kedahsyatan rangkaian internet dengan segala isi kandungannya.
Maka sama ada memilih KasihSalina dalam dot yang lain atau tak...itulah pilihan yang aku ada dalam 2 hari lepas.



Tuesday, October 14, 2014

Penginapan di Cameron Highlands - Nova Highlands Resort and Residence

Bercuti di Tanah Tinggi Cameron
Hari Pertama
9-11 Oktober 2014

Nova Highlands Resort and Residence
Sesudah menikmati makanan tengahari yang biasa-biasa aje berdekatan Time Tunnel Museum, kami terus ke Resort penginapan kami iaitu Nova Highlands Resort and Residence. Resort ini masih baru lagi (kurang 5 bulan) dan belum siap sepenuhnya khusus di bahagian The Square Shopping Arcade. 


Bilik yang kami pilih ialah 1 Bedroom Suite Twin Bed dengan kos untuk 2 malam ialah RM378 sahaja. Biliknya sangat luas, mempunyai 1 ruang tamu dengan L-Shape sofa untuk 3 seater, balkoni yang menghadap ladang sayuran dan lereng bukit. Kelihatan Copthorne Hotel dari jauh di puncak bukit tertinggi di sini. Sangat mendamaikan. Suhu pada petang itu sekitar 24'C. Mempunyai kitchenette dan lain-lain adalah sama seperti kelengkapan di hotel bertaraf 3 bintang.


Info:
Nova Highlands Resort and Residence 
Tel: 05 - 496 8806/ 8805
Jalan Aranda Nova, Brinchang, Cameron Highlands - Berdekatan Kea Farm, Butterfly Farm, Vegetable Market, Strawberry Farms.
Wifi percuma

Terdapat sebuah cafe iaitu Cili Hijau di aras B1 beroperasi setiap hari dari jam 7.00 pagi - 7.00 petang. Kos makan pagi dan tengahari sangat berpatutan dan puas hati.

Old Town White Coffee pula di aras 1, beroperasi setiap hari dari jam 9.00 pagi - 12.00 tengah malam.
Kedua-duanya telah kami cuba kerana tidak perlu berjalan jauh untuk sarapan pagi dan makan tengah hari.

Percutian Cameron Highlands

Bercuti di Tanah Tinggi Cameron
Hari Pertama
9-11 Oktober 2014

Ladang Teh BOH, Bharat Tea
Pada 9 Oktober 2014 yang lalu, kami sepakat untuk berehat dan bercuti di Cameron Highlands selama 3 hari 2 malam. Jarak perjalanan jika menggunakan lebuhraya PLUS dari Changlun ke tanah tinggi terkenal itu (melalui Simpang Pulai) ialah 400km. Kami mengambil masa 5 jam perjalanan termasuk 1 jam berhenti rehat di Hentian R&R Gunung Semanggol di Taiping, Perak.

Perjalanan kami bermula seawal 4.15 pagi dan tiba di destinasi pertama iaitu pekan Brinchang jam 9.15 pagi untuk mengisi minyak petrol dan berehat. Suhu pada ketika ini lebih kurang 20'C dan hujan renyai. Destinasi kami pagi itu seterusnya ke Ladang Teh BOH, Bharat Tea yang terletak lebih kurang 5km dari pekan Brinchang iaitu 8-10 minit perjalanan untuk menikmati keindahan ladang teh Bharat.

Fakta:
Ladang Teh BOH, Bharat Tea - sejak 1933 
Pengeluar teh ke-2 terbesar di Cameron Highlands
Ladang di Tanah Rata dan Tringkap
Masuk percuma - sehingga ke ladang teh

Selepas puas menikmati keindahan ladang teh Bharat bersama-sama anak yang kepenatan dan kesejukan, kami singgah makan tengahari lebih awal di sebuah kedai makan biasa berdekatan Time Tunnel Museum dan membeli sedikit cenderahati dan alat permainan kanak-kanak sekali (huh...).

Time Tunnel Museum
Apabila masing-masing kepenatan, maka kami tak singgah pun di Time Tunnel ni yang memaparkan koleksi peribadi See Kok Shan berkenaan warisan budaya dan barangan lama serta antik untuk tatapan umum.

Time Tunnel:
Tiket masuk (Dewasa) - RM5.00
Tiket masuk (Kanak-kanak) - RM3.00



Tuesday, October 7, 2014

Harga Lembu Korban Satu Bahagian


 
Gambar sebenar ketika suamiku menunggu lembu untuk korban

Ramai yang bertanyakan, berapakah harga satu bahagian (daripada 7 bahagian) lembu untuk ibadah korban.

Fakta:
Lembu RM550 setiap 1 bahagian (untuk Qurban/ Aqiqah).
Tahun lepas (2014), cuma RM450/ bahagian (wah naik mendadak yer...)
Lokasi untuk harga sebegini: Universiti Utara Malaysia, Sintok Kedah dan Kampung Tradisi, Chnaglun.

Lain-lain kawasan di Kedah, saya jangkakan harga adalah sama atau tak jauh berbeza.


Monday, October 6, 2014

Raya Korban



Aidil Adha pertama, hujan lebat dan berhenti sekejap-sekejap.
Alhamdulillah pada jam 12 tengahari menerima bahagian Aqiqah kami untuk majlis pada petang hari.

Aidil Adha ke-2 di Kedah agak panas sehingga ke petang, akhirnya malam hari kehujanan.
Trafik juga semakin sibuk, dengan kedudukan kawasan kami adalah jalan utama Utara-Selatan termasuklah bg yg bercuti di negara jiran.

Apapun, selamat jalan dan berhati-hati ketika memandu dan meletakkan kenderaan :)

Saturday, October 4, 2014

Pasaraya CMart Paling Murah di Malaysia


Beli buat stok 6 bulan...
Untuk jamu tetamu lebih afdal bila jatuh murah...
CMart ada di pekan Changlun pada mulanya. Sebelum merebak ke lokasi lain seperti CMart Jitra, CMart Arau, CMart Premium Sg. Petani dan CMart Kulim. Sejak beroperasi pada tahun 2005, bagi aku CMart adalah pasaraya yg paling murah di Malaysia kalau tidak di Asia Tenggara.

Nama CMart tak semayshur jenama pasaraya terkemuka tetapi CMart adalah umpama UNTOLD STORY bahkan peneraju harga barang murah sebenar melampaui kedai 1Malaysia. Lebih jauh meninggalkan pasaraya tersohor yg lain seperti GIANT, TESCO dan PACIFIC atau THE STORE (hanya mengambil kira persaingan di kawasan setempat), jika mengambil kira faktor harga barang runcit sahaja dan sesetengah barang basah.

Bandingkan harga di Kedai 1Malaysia dengan CMart dulu baru tahu...

Saya bagi perumpamaan begini. Bayangkan, jika EMPAT PASARAYA pesaing yang saya sebutkan di atas tadi membuat juala promo pada harga diskaun (kononnya), tetapi jika anda bandingkan harga di pasaraya CMart, sebenarnya harga barang di CMart sudah jual semurah itu TANPA PROMO. Kalau PROMO lagi lah murah...

Moral of the UNTOLD STORY, jika singgah di Pekan Changlun, Arau, Sungai Petani, Kulim dan Jitra maka jangan lupa singgah ke pasaraya CMart dan lihatlah harga setin Sardin King Cup bersaiz besar. Itu sudah memadai.

Kashif kegirangan bila harga barang murah walaupun petrol RON95 naik

Thursday, October 2, 2014

Musim Cuti Perayaan Bermula




Mood bercuti dah nak bermula, bagi warga d negeri Kedah dan lain-lain negeri yang hari bekerjanya setakat hari Khamis, maka bermulalah kembali mood perayaan, mood berbelanja dan mood bercuti sambil berehat-rehat di hujung minggu.

Bagi negeri2 lain, mungkin ada yg dah mula ambik cuti awal sehari, bagi melengkapkan cuti Aidil Adha yg bakal di sambut oleh semua Muslimin dan Muslimat di seluruh Malaysia pada Ahad ini.

Apapun perancangan kita semua. Salam percutian daripada blog yg dah bersawang 7 bulan lamanya...


Saturday, February 15, 2014

Miami Beach


Gambar & cerita 2-4 Januari 2014 baru ni. Miami Beach ni merupakan private beach bagi Hydro Hotel. Ni first time aku dengar Miami Beach ni..Lokasinya berdekatan dengan Feringghi Beach.

Sebelum bermula sesi persekolahan 2014 kami menginap 3/2 malam di Hydro Hotel Penang. Booking melalui agoda.com. Harga Hydro Hotel melalui website agoda sangat la murah berbanding wakl-in. 

Kakak memang awal-awal lagi dah cakap nak hotel ada pantai & swimming pool. Kalau tak silap aku, di Hydro Hotel Penang ni lah yang ada pengambaran drama Mr. Arrogant. 

Cuma susah skit la nak ke private beach ni kena naik jejantas dulu..lelah kami rasa nak turun naik tangga jejantas tu..

Puas hati sangat-sangat la sebab anak-anak happy boleh main air & pasir.